Melissa is HET computerprogramma voor de gehele schoonheids- en verzorgingsbranche.

Het is geschikt voor zowel kleine als grote ondernemingen. Wat betreft het aantal medewerkers en werkplekken heeft het programma geen beperkingen. Het inleer-traject is zeer kort door de zo vanzelfsprekende structuur, daarom kan iedereen er in korte tijd mee leren werken.

Melissa bevat een groot aantal mogelijkheden om de professionele salon van een goede administratie te voorzien. Melissa is zeer flexibel. Er is geen beperking voor wat betreft het aantal medewerkers of werkplekken. Melissa werkt ook in een netwerkomgeving zonder extra pakketkosten. Bovendien is Melissa zeer gunstig geprijsd!

Melissa bevat voor alle onderdelen van de branche speciale schermen naast de algemene schermen zoals de klantenkaart, de agenda en de boekhouding. Melissa is dan ook het meest uitgebreide programma voor de branche. Het programma is gemaakt door *WEGA Automatisering, maar is ontwikkeld door de gebruikers. Daarom is Melissa zo gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

Van meer dan 100 merken beschikken wij over de artikelgegevens ten behoeve van het snel invoeren van artikelen.

Melissa voldoet aan de eisen welke gesteld zijn in de Code van de Schoonheidsspecialist en aan de Code van de Voetverzorger. Melissa komt goed uit de bus in de onderzoeken welke in opdracht van ANBOS en ProVoet werden uitgevoerd.

De eerste versie van Melissa is gemaakt in 1998 en er worden continue nieuwe onderdelen toegevoegd.

Techniek

Melissa werkt op stand-alone computers en netwerken in de volgende omgeving: Computers met Windows XP, Windows Vista, Windows7, Windows8 (32bit als 64bits, let op : niet op Windows8 RT) en Windows10 en in netwerken: peer-to-peer, Novell en Windows (vanaf Windows2000).

Aanbevolen configuratie : vanaf 600 MHz processor snelheid, 1 GB geheugen, harddisk 250 MB en een schermresolutie van 800x600 of hoger. Bij gebruik van een netwerk is 2 GB geheugen minimaal. Voor netwerken ontraden we het draadloze netwerk.

Een printer op A4-formaat is nodig voor het afdrukken van de verschillende overzichten. Mogelijkheden voor het aansluiten van barcode-scanner, kassabon-printer en kassa-lade en digitale camera of scanner.


Melissa kan goed overweg met de podoscopen van Podoscoop.nl.

Selecties en export

Alle gegevens, die in Melissa verwerkt worden, kunnen op verschillende manieren geselecteerd worden, waardoor allerlei overzichten afgedrukt kunnen worden. Dit geldt voor de boekhouding, maar ook voor andere gegevens, zoals bijvoorbeeld een mailing naar een bepaalde groep klanten. Melissa is een totaal-oplossing, met daarin alle functies die belangrijk zijn voor de branche. Het gaat om het werk te vereenvoudigen en tijd vrij te maken voor andere zaken. De gemaakte selecties van klanten kunnen worden verwerkt op etiketten en lijsten, maar ook via een samenvoegbestand in Word, of zelfs per e-mail worden verstuurd. Veel gegevens kunnen worden ge-exporteerd naar bijvoorbeeld Excel.

Veel extra’s

Melissa bevat een keur aan extra functies om het werk in uw bedrijf te verlichten en te optimaliseren.

Melissa onderhoud

Het onderhoudscontract geeft recht op telefonische ondersteuning van de helpdesk. Daarnaast ontvangt men nieuwe versies welke in het betreffende jaar uitkomen.